Home / Bebelus / Alimentatie / BABY FOOD – ce gătești cu OUĂ

BABY FOOD – ce gătești cu OUĂ

Oul este printre ultimele alimente introduse în alimentația sugarului și impune anumite restricții și reguli importante. Apariția oului în meniul bebelușului este un moment de referință: el aduce vitamine din grupa B, A și D, precum și proteine, lipide și o mulțime de minerale. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi: 

Ei bine, minunea galbenă din ou ajunge în farfuria bebelușului la vârsta de 7-8 luni, pentru ca riscul de alergie să fie cât mai mic. Iată, concret, cum procedezi.

  • Între 7-8 luni-  Pediatrul recomandă să începi cu un sfert de gălbenuș dintr-un ou foarte proaspăt (nu mai vechi de 7 zile), fiert tare. I-l dai la una dintre mesele principale, la care scoți carnea sau peștele.
  • Între 9 luni-12 luni- De la 9 luni, bebelușul poate mânca și albușul de ou. Are nevoie de 1/2 ou în meniu, de două ori pe săptămână, când nu mai primește carne sau pește.
  • Între 1-3 ani – Bebelușul continuă să mănânce de două ori pe săptămână ou, care îi înlocuiește porția de carne sau de pește. Pentru a primi aportul de proteine necesar vârstei, un ou este suficient.

FRITTATA CU LEGUME

Această rețetă simplă și ușor de pregătit este bună pentru cinele în familie, atât pentru puiul tău care are peste 12 luni, cât și pentru toți ceilalți care se strâng în jurul mesei.

Amesteci 3-4 ouă cu 2 linguri de smântână, 2 linguri de frunze tocate de Kale (sau broccoli, sau mărar) și câteva bucățele de dovleac copt și zdrobit, torni amestecul într-o tavă unsă cu unt și o dai la cuptor. Un fel delicios și plin de vitamine. Poți pregăti această frittata cu orice fel de legume și poți adăuga și câteva bucățele de brânză dulce de capră sau de vacă:

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.