Ingrediente
18-20 de pişcoturi
300 g căpşune
80 g zahăr
400 ml frişcă lichidă
1 pliculeţ gelatină
50 ml apă
300 ml lapte
Mod de preparare
Mai întâi pui gelatina la înmuiat în apă pentru 30 de minute. Rupi codiţele la căpşuni, le speli şi le mixezi într-un blender. Baţi frişca tare cu zahărul, adaugi piureul de căpşuni, gelatina topită pe aburi şi omogenizezi bine.
Pui folie de plastic într-o tavă mare de cozonac, aşezi pe fund un strat de pişcoturi înmuiate în lapte, pui crema şi acoperi cu pişcoturi înmuiate tot în lapte.
Introduci desertul la frigider pentru cel puţin 4 ore înainte să-l serveşti, după care îl răstorni pe un platou şi îl tai felii mai groase. Dacă îţi rămâne cremă, o pui în cupe şi o dai la rece.
Sfat!
Acest desert îl poţi pregăti toată vara, înlocuind căpşunele cu alte fructe. Foarte bune sunt vişinele, caisele, piersicile… Acestea trebuie să fie coapte bine şi curăţate de coajă. Pişcoturile le poţi înmuia şi în zeamă de compot.
o reteta minunata
Multumim frumos! Sper sa va placa toate retetele noastre! Zi minunata va dorim!