Home / Bebelus / Alimentatie / Baby food – gătește cu AVOCADO

Baby food – gătește cu AVOCADO

Apreciat pentru textura lui asemănătoare cu untul, avocado este un superaliment ce nu ar trebui să lipsească din meniul bebelușilor. Iată care sunt supercalitățile lui nutriționale și cum influențează acestea buna creștere a copiilor.

Protejează pielea de frig

În primii șapte ani de viață pielea copilului tău este foarte sensibilă în fața frigului. Acizii grași nesaturați și omega – 9 sunt doi nutrienți pe care-i găsești în avocado formează la suprafața pielii acel strat protector și impermeabil care împiedică umezeala și frigul să pătrundă. De asemenea, aceste susțin buna funcționare a proceselor de la nivelul pielii și grăbesc vindecarea rănilor, eczemelor și a celulelor epidermice afectate de temperaturile scăzute.

Stimulează digestia

Considerat unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut de fibre, avocadoul are un rol esențial în stimularea funcțiilor digestive. Conținutul ridicat de fibre insolubile stimulează producția de bacterii bune din intestin, ajută la absorbția micro-nutrienților din alte alimente și previne constipația, o tulburare digestivă frecvent întâlnită mai ales în cazul bebelușilor care încep diversificarea.

AVOCADO CU PUI PENTRU BEBE  

 

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.