Home / Copil / Supă-cremă de dovlecei cu vinete

Supă-cremă de dovlecei cu vinete

supa crema de dovlecei cu vinete

Supa crema de dovlecei cu vinete se pregătește de la începutul verii până toamna. O servești caldă, cu brânză. Este sățioasă și sănătoasă și dacă o mănânci o dată, cu siguranță o să fie una din supele tale preferate.

Ingrediente

2 vinete mari

3 dovlecei medii

1 ceapă mare

½ linguriță ghimbir ras

½ linguriță cu boabe de muștar

4 căni supă de pui

100 g unt

3 linguri orez

300 g telemea puțin sărată pentru servit

sare și piper

Mod de preparare

Coci vinetele pe flacără, le cureți de coajă și le pui la scurs.

Pui într-o oală ceapa tăiată julien, ghimbirul, boabele de muștar și supa. Dai în clocot, adaugi orezul, dovleceii tăiați cuburi și fierbi, acoperit, 45 de minute.

Dai oala de pe foc, adaugi vinetele coapte, untul, sare și piper, după gust, și blendezi până obții o cremă fină. Dacă este prea groasă, mai adaugi puțină supă. Servești supa crema de dovlecei cu vinete caldă, cu telemea tăiată cubulețe deasupra.

O altă supă pe care eu o ador este Supa crema de rosii. Pe aceasta o consum rece în zilele caniculare.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.