Home / Copil / Supă-cremă de dovlecei cu turmeric

Supă-cremă de dovlecei cu turmeric

Ingrediente

1 cartof mediu

4 dovlecei medii

½ bucată praz mediu partea albă

1 felie țelină

1 morcov mediu

3 căței usturoi

1 linguriță turmeric

2 linguri ulei de măsline

50 g unt

200 ml smântână dulce  de gătit

sare

piper

700 ml supă de pui

Mod de preparare

Cureți legumele (mai puțin dovleceii) și le speli. Tai capetele dovleceilor, după care îi tai cuburi. Țelina și morcovul le dai pe răzătoarea mare, cartoful îl tai cubulețe, iar prazul îl toci mărunt.

Torni în oala în care prepari supa uleiul de măsline împreună cu legumele, mai puțin cartoful și dovleceii. Lași să se călească circa un minut, după care adaugi dovleceii și cartoful. Acoperi cu apă și lași să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

Pui usturoiul peste legume, introduci blenderul în ele și mixezi până obții o cremă fină. Adaugi supa, sare și piper și o așezi din nou pe foc. Lași ca supa să mai dea în câteva clocote, iar la final pui untul, turmericul, smântâna dulce și omogenizezi.

Servești supa caldă sau rece, cu parmezan ras și crutoane.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.