Supa crema de dovlecei se pregateste rapid, este satioasa si superdelicioasa! Daca adaugi si cateva crutoane ai cina perfecta!
Ingrediente
1 praz subțire
2 linguri ulei de măsline
2 cartofi mici (150 g)
1,5 l supă de pui
6 dovlecei medii fără semințe
1 mână frunze de busuioc
125 g smântână dulce de gătit 35%
sare
piper
Mod de preparare
Într-o cratiță mai înaltă călești în ulei prazul tocat mărunt, adaugi cartofii curățați și tăiați cuburi, torni supa de pui și lași să fiarbă până cartoful este moale. Adaugi dovleceii tăiați cuburi, dar fără să-i cureți de coajă, și mai lași să fiarbă 10 minute.
Adaugi frunzele de busuioc în supă, o dai deoparte și introduci blenderul în ea. Condimentezi cu sare și piper și mixezi până obții o cremă fină. Pui smântâna, amesteci, lași să se răcească și o pui la frigider. Această supă este bună foarte rece! Dacă vrei mai poți pune puțină smântână!
Pe lângă această reteta mai poti pregati si Supa crema de ciuperci.
Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!