Waffle cu dovlecei

waffle cu dovlecei

Waffle cu dovlecei! Un aperitiv sățios și gustos, numai bun de luat în pachețelul de la școală sau, de ce nu, în parc.

Ingrediente

3 dovlecei medii

5 ouă

150 ml lapte

200 g telemea tare rasă

250 g făină

1 pliculeț praf de copt

sare

piper

Mod de preparare

Speli dovleceii, le tai codițele, îi dai pe răzătoarea mare, îi presari cu sare și îi pui într-o sită, unde îi lași la scurs 30 de minute. Îi storci bine cu mâinile și îi pui într-un castron.

Bați ouăle ca pentru omletă, adaugi laptele, sare și piper, după gust, și amesteci. Adaugi făina cu praful de copt și omogenizezi cu un tel. La final pui dovleceii storși bine de zeamă, brânza dată pe răzătoarea mică și amesteci.

Încingi aparatul și prăjești wafflele. Dacă nu ai un aparat, poți face din această compoziție pancakes. Sunt bune calde, dar și reci. Poftă bună!

Rețetă susținută de Asociația Educație pentru Suflet!

Dacă dorești să pregătești pe lângă aceste waffle cu dovlecei și altă rețetă, îți recomand Tarta cu dovlecei.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.