Home / Copil / Supă-cremă de conopidă și morcovi

Supă-cremă de conopidă și morcovi

Ingrediente

1 conopidă întreagă medie

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă tocată

2 linguri ulei de floarea-soarelui

3 morcovi foarte mari sau 5 medii

2 lingurițe ghimbir proaspăt tocat

4 căței de usturoi

1 lingură turmeric măcinat

½ linguriță rozmarin uscat

900 ml supă de pui

400 ml lapte de cocos

sare

Mod de preparare

Desfaci conopida în buchețele, le speli și le pui într-un castron. Adaugi ½ de linguriță cu sare, uleiul de măsline și amesteci. Le așezi pe o tavă cu hârtie de copt și le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească.

Într-o cratiță înaltă, încingi uleiul de floarea-soarelui, adaugi ceapa tocată mărunt și o călești 3-4 minute, la foc mic, amestecând din când în când. Adaugi morcovii tăiați cubulețe, usturoiul, ghimbirul și călești alte 5 minute. Pui turmericul, rozmarinul, supa de pui și fierbi, la foc mic, până când morcovii sunt fierți. Pui conopida, laptele de cocos și mai dai în câteva clocote. Introduci blenderul în supă și mixezi până obții o supă cremoasă. O condimentezi cu sare și supa este gata să o servești.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.