Home / Copil / Cremă de zahăr ars cu dovleac

Cremă de zahăr ars cu dovleac

Ingrediente 

750 ml lapte

coaja rasă de la ½ de portocală și de la ½ lămâie bio

1 păstaie de vanilie

125 g zahăr alb

3 gălbenușuri

3 ouă întregi

125 g  zahăr brun

½ cană de 250 ml cu piure de dovleac

1 vârf de cuțit cu sare

Mod de preparare

Pui laptele într-o cratiță cu fundul gros, împreună cu coaja de portocală și lămâie, semințele de vanilie și fierbi 5 minute din momentul în care dă în fiert, amestecând continu. Strecori laptele aromatizat și îl lași să se răcorească, dar nu să se răcească complet.

Într-o cratiță mică caramelizezi zahărul și îl împarți în 8 vase ramekin de circa 9 cm diametru. Lași să se răcească caramelul și așezi vasele într-o tavă mai adâncă.

Pui într-un bol mai mare ouăle, gălbenușurile, zahărul brun, piureul de dovleac, sarea și omogenizezi compoziția foarte bine. Adaugi laptele cald treptat, amestecând energic. Distribui amestecul în vase, torni apă fierbinte în tavă până acestea sunt ¾ în apă. Introduci tava în cuptorul încins la 180ºC  pentru 45 de minute sau până când centrul cremei s-a întărit dacă miști  vasul ușor.

Scoți vasele din apa fierbinte, le lași să se răcească, după care le introduci în frigider și le lași să stea câteva ore sau peste noapte.

Treci un cuțit pe marginea vasului, îl întorci pe o farfurie mică și îl agiți pentru a se dezlipi.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.