Home / Copil / Paste cu sos pesto de broccoli

Paste cu sos pesto de broccoli

Ingrediente

1 bucată broccoli

2 căței de usturoi

3 linguri ulei de măsline

250 paste penne

1 legătură mică pătrunjel verde

8 frunze busuioc verde

50 g muguri de pin prăjiți

½ de lămâie

50 g parmezan

sare

Mod de preparare

Desfaci broccoli buchețele, le speli, le usuci si le amesteci cu două linguri cu ulei de măsline. Le așezi pe o tavă și le introduci în cuptorul încins la 180ºC până se înmoaie, circa 10-15 minute. Poți folosi și fierberea dacă nu ai timp.

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj, după care le scurgi.

Pui într-un blender pătrunjelul verde, busuiocul, mugurii de pin, zeama de lămâie, usturoiul, o lingură de ulei de măsline și parmezanul. Când broccoli este gata oprești câteva buchețele, iar restul le pui în blender. Mixezi până obții un sos fin, condimentezi cu sare dacă mai este nevoie, și adaugi sosul peste paste. Pui și buchețelele oprite și amesteci. Când servești poți presăra deasupra puțin parmezan ras sau pentru adulți și puțin piper proaspăt măcinat.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.