Home / Copil / Supă-cremă de ciuperci cu dovlecel

Supă-cremă de ciuperci cu dovlecel

Ingrediente

500 g ciuperci champignon

1 ceapă

2 cartofi medii

1 dovlecel mic

100 g țelină

50 g unt

200 ml smântână dulce de gătit

sare

piper

Mod de preparare

Cureți și speli legumele, le tai cubulețe și le fierbi în 1,5 l de apă cu puțină sare. Lași să fiarbă, la foc mic, 20-30 de minute, până când legumele sunt fierte bine și a mai scăzut din lichid. Când sunt gata, le scurgi, le pui în blender cu jumătate din supă și pasezi bine cu un blender.

Pui supa în crăticioară, adaugi untul moale, smântâna treptat și amesteci energic. Condimentezi cu sare și piper. Dacă este prea groasă mai adaugi puțină supă. Depinde de gust. Servești supa caldă, cu crutoane sau o felie de pâine prăjită.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.