Home / Copil / Pui cu lămâie

Pui cu lămâie

Ingrediente

10 ciocănele de pui

3 lămâi bio

1 legătură pătrunjel verde

4 căței de usturoi

250 ml supă de pui

1 linguriță rasă chimen măcinat

1 lingură boia dulce

½ linguriță turmeric

 4 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Pui într-un vas pătrunjelul verde tocat cu usturoiul pisat. Adaugi uleiul, zeama și coaja de lămâie de la o lămâie, sare, piper și amesteci. Adaugi boiaua dulce, turmericul, chimenul, supa de pui și omogenizezi amestecul.

Introduci ciocănelele de pui în marinadă și le lași o oră. Răstorni totul într-o tavă, pui deasupra și cele două lămâi tăiate jumătăți și o introduci în cuptor pentru circa 45 de minute, la foc mediu. Le servești alături de o garnitură și o salată.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.