Orez cu banana si mascarpone! Un desert superdelicios pentru bebeluși, dar este la fel de bun și pentru adulți, cu mici modificări (nu mai pasăm orezul, putem adăuga puțin îndulcitor…). Dar nu necesită adăugarea de zahăr deoarece banana este foarte dulce.
Ingrediente
½ cană orez
2 căni lapte
1 lingură unt
½ banană coaptă bine
2 linguri mascarpone
Mod de preparare
Într-o cratiță medie, pui apa la fiert și în momentul în care dă în clocot adaugi orezul spălat în mai multe ape pentru a îndepărta amidonul prin care este dat. Lași să fiarbă, la foc mic, circa 20 de minute, după care îl scurgi.
Pui orezul într-un blender, adaugi banana tăiată bucăți, mascarpone, untul și mixezi până când obții o cremă fină. Lași să se răcească și îl dai bebelușului să-l mănânce.
Dacă bebelușul este mai mare sau se pregătește pentru adulți, poți să nu mai blenduiești orezul.
Pe lângă această rețetă de orez cu banana si mascarpone îi mai poți pregăti celui mic și Orez cu lapte si piersica.