Hummus cu sfeclă roșie

Ingrediente

2 conserve năut fiert

2 sfecle roșii medii

4 căței usturoi

3 linguri pastă de susan

3 linguri ulei de măsline

zeama de la 1 lămâie mică

sare

piper

Mod de preparare

Răstorni năutul într-o strecurătoare, îl clătești foarte bine, după care îl lași la scurs. Sfecla fiartă o tai bucăți și o pui în blender, adaugi năutul, usturoiul, pasta de susan, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Dacă hummusul este prea tare, mai poți adăuga puțină apă plată sau o lingură de ulei.

Răstorni totul într-un castron, condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești hummusul cu pâine prăjită sau cu lipie. Un adevărat deliciu!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.