Home / Copil / O mamă cară… 900 kg pe zi

O mamă cară… 900 kg pe zi

 

shutterstock_158244008

După ce ai născut, te simți vinovată că nu mai faci la fel de multă mișcare ca înainte. Ei bine află că simplul fapt de a fi mamă este un adevărat….sport!

Cel puțin aceasta este concluzia unui studiu efectuat asupra mămicilor care stau acasă, cu bebelușii lor. Cercetătorii au calculat de câte ori își ridică bebelușul, adună jucăriile, cară căruciorul și cumpărăturile. După ce au adunat kg cu kg, medicii au ajuns la concluzia că o mamă cară zilnic nici mai mult și nici mai puțin de 900 kg. Din păcate însă, după câțiva ani se și văd ”roadele” acestui sport extrem: lombosciatică, spondilită și discopatie, afecțiuni ale coloanei vertebrale cauzate de căratul zilnic al unor greutăți mari. În plus, oboseala cronică a unei mame nu provine doar din nopțile albe, ci și de faptul că, practic, la sfârșitul zilei, ea este epuizată de greutățile pe care le-a cărat!

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.