Hummus cu roșii uscate

Ingrediente

2 cutii de năut conserve

6 linguri roșii uscate în ulei

4 linguri apă

4 căței usturoi

zeama de la o lămâie medie

4 linguri pastă de susan

1 linguriță boia iute de ardei

6 linguri ulei de măsline

sare

piper

Mod de preparare

Scoți și scurgi roșiile uscate. Usturoiul îl cureți și îl tai bucăți. Dai deoparte ¼ din roșiile uscate (le folosești la decor), iar restul le pui în blender. Adaugi năutul clătit și scurs foarte bine și restul ingredientelor  (fără zeama de lămâie, sare și piper) și mixezi până obții o cremă fină.

Răstorni pasta într-un castron, condimentezi cu sare și piper, pui zeama de lămâie și amesteci cu o lingură de lemn.

Așezi hummusul pe un platou, decorezi cu boia și roșiile uscate oprite. Îl servești cu lipie sau pâine prăjită.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.