Falafel

Ingrediente

500 g de năut din conservă

1 ceapă medie

3 căței usturoi

½ legătură mărar verde

1 lingură chimen măcinat

ulei

sare

piper

Mod de preparare

Scurgi năutul, îl clătești foarte bine și îl scurgi. Îl pui în blender și faci un piure.

Adaugi ceapa roșie  dată pe răzătoarea mare și scursă bine, usturoiul pisat, mărarul verde tocat mărunt, chimenul, sare, piper și amesteci foarte bine până obții o pastă groasă și omogenă.

Introduci pasta la frigider pentru o oră.

Cu mâinile formezi din pastă 35-40 de bile și le prăjești în baie de ulei încins până devin aurii. Îl servești cald, alături de un sos de iaurt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.