Home / Copil / Alimentatie / 4 alimente contra alergiilor

4 alimente contra alergiilor

Anumite alimente pot fi de mare ajutor în prevenirea reacțiilor alergice. Noi vă indicăm ce trebuie să aibă pe masă familiile care au copii predispuși la alergii, ca să evite neplăcerile provocate de substanțele alergene.

Merele

Merele, pe lângă multe alte beneficii, au și calitatea de a întări sistemul imunitar și de a preveni alergiile. De ce? Pentru că au în compoziție o substanță (quercitina) din categoria flavonoidelor care asigură o protecție eficace contra alergiilor, prin inhibarea eliberării de histamină. Prin urmare, dă-i copilului tău un măr pe zi, ca gustare, în combinație cu fulgi de ovăz sau în salată de fructe. Și, nu în ultimul rând, un pahar de suc de mere poate fi la fel de sănătos.

Lămâia

Dacă nu știai, este bine să reții că lămâia este un bun mijloc de a stimula sistemul imunitar. Acest lucru se datorează vitaminei C pe care o conține din belșug și antioxidanților. Și încă un lucru notabil! Lămâia are și proprietăți antitoxine și antiacide. Un suc de lămâie, de-a lungul zilei pentru detoxifiere este un pas important în prevenirea alergiilor, ca și o salată cu sos vinegretă.

Varza albă

Grație carotenoizilor pe care-i conține, ea atenuează simptomele alergiilor. În plus, varza este o sursă de vitamina C și alți nutrienți care stimullează sistemul imunitar. Pentru a beneficia de toate însușiirile antialergice, poate fi fiartă în ulei de măsline, la foc mic.

Cartoful dulce

Cartoful dulce conține o formă mai concentrată de betacaroten decât morcovul, un întăritor al sistemului imunitar. În plus, are potasiu, mangan, vitamina B6 care vindecă inflamațiile și vitamina C care diminuează producția de histamine, ceea ce ajută la prevenirea alergiilor. Și tot la capitolul beneficii, cartoful dulce are proprietăți antioxidante, ceea ce reprezintă un alt sprijin acordat sistemului imunitar. Iată, deci, multe motive ca să incluzi cartoful dulce în alimentația bebelușului sau copilului tău, chiar dacă el nu figurează în mâncărurile tradiționale cu care au crescut generațiile de copii români.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.