Home / Copil / Desert cu pișcoturi și căpșune

Desert cu pișcoturi și căpșune

Ingrediente

500 g căpșune proaspete; 6 linguri zahăr pudră; 300 g mascarpone; 200 ml smântână pentru frișcă; 100 g pișcoturi
frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare

Speli căpșunele, le rupi codițele și le amesteci cu 2 linguri de zahăr pudră (oprești 4 căpșuni pentru decor). Le pui în blender și faci un sos.

Mixezi mascarpone cu 2 linguri de zahăr pudră până devine spumă. Bați smântâna cu 2 linguri de zahăr până obții o frișcă tare și o încorporezi treptat în mascarpone. O dai la frigider pentru o oră.
Împarți piureul de căpșune în patru pahare, alternând cu cremă și pișcoturi (ca în imagine). Deasupra trebuie să ai cremă.
Decorezi cu bucăți de căpșune proaspete și frunze de mentă.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.