Home / Bebelus / Cum protejezi pielea bebelușului iarna

Cum protejezi pielea bebelușului iarna

Pielea, care este cel mai mare organ al corpului nostru, este neglijată iarna… Odată cu venirea anotimpului rece, care aduce ploi, ninsoare, ger și frig, ar trebui să-i dăm o importanță mai mare și să avem grijă de ea.

Există mulți oameni care își îngrijesc pielea în mod corespunzător, dar majoritatea uită complet de îngrijirea ei sau cred că nu este important să facă acest lucru.

Aplicăm cremă la ieșirea afară?

În această perioadă a anului pielea suferă mai ales de uscăciune… Acoperirea cu multe haine, încălzirea din casă, băile fierbinți, vântul, frigul sunt factori care acționează împotriva pielii tale.

Înainte de fiecare dintre activitățile în aer liber, aplică o cremă hidratantă pe față, gât și mâini, aceasta îți va proteja pielea de frig. Amintiți-vă de copii: pielea lor este de trei ori mai subțire decât a adulților, deci mult mai fragilă, și de aceea are nevoie de mai multă îngrijire! Există în farmacii o gamă largă cu astfel de produse, rămâne doar să o alegi pe cea potrivită pentru puiul tău.

Dar mâinile?

Mamele bebelușilor sunt uimite să constate că mâinile lor sunt întotdeauna umede și în cele din urmă… uscate! Când speli vasele sau lucrușoarele bebelușului manual, trebuie să folosești pe cât posibil mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile. De asemenea, trebuie să eviți să treci mâinile de la apă rece la apă fierbinte sau să le expui direct la frig. Sunt mai fragile decât par! Și, după ce te-ai șters pe mâini, folosește cât mai des o cremă hrănitoare pe bază de gălbenele.

Mai puține băi

Primul sfat este să înlocuiești băile lungi, foarte fierbinți, cu dușuri rapide cu apă temperată… Este recunoscut, căldura usucă, așa că încearcă să faci dușuri cu apă temperată și nu băi în cadă cu apă fierbinte. Mulți medici îi sfătuiesc pe părinți ca pe timp de iarnă să nu spele bebelușul în fiecare zi, ci mai degrabă să-l șteargă cu prosopul umed pentru a-i lăsa pielea să respire!

Săpunurile sunt deseori responsabile de multe iritații… Multe conțin coloranți, parfumuri puternice… O persoană cu pielea uscată și copiii nu ar trebui să utilizeze astfel de produse, ci produse speciale.

O altă problemă este ștergerea după duș sau baie. Unii oameni se șterg de parcă ar șterge o podea… Poate că nu-și dau seama, dar pielii nu-i place să fie tratată în acest fel… Este bine să-ți ștergi corpul ușor, cu un prosop moale, în acest fel pielea își va păstra o parte din umiditatea sa!

Cremă după baie?

Desigur, după baie și ștergere, trebuie să aplici o cremă pentru a forma un fel de barieră pe piele și a preveni dispariția apei. Nu poți spune nu ai timp, durează 5 minute.

Mâncarea este importantă?

Dieta joacă un rol important în starea pielii. Vitamina A, care se găsește în fructe și legume, ajută la combaterea pielii uscate. Vitamina B, pe de altă parte, previne crăparea pielii, în timp ce vitamina C îi conferă elasticitate, deci consumă alimentele care o conțin.

Buzele crăpate

În mod natural, utilizarea unui balsam de buze este recomandată pe tot parcursul sezonului rece, deoarece vântul și frigul contribuie la deshidratarea pielii și, prin urmare, și a buzelor. Ai grijă, însă, să folosești numai balsamuri de calitate, altfel vei agrava problema în loc să o îmbunătățești! 

Dacă în mod regulat ai buzele crăpate și balsamurile nu te ajută, seara, spală-ți ușor buzele cu o periuță de dinți cu peri moi pentru a îndepărta pielea moartă, iar apoi aplică un strat bun de vaselină. Aceasta este foarte bună și pentru genunchi și coate, care sunt de obicei zone mai uscate ale corpului.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.