Home / Copil / Alimentatie / Cum păstrăm pâinea?

Cum păstrăm pâinea?

De pe masa tuturor, începând de la micul-dejun și până la cină, nu lipsește pâinea, fie ea cumpărată, fie făcută în casă. În această perioadă de pandemie ne facem provizii pentru a nu ieși zilnic afară și, pentru a nu se strica, cel mai bine este să o congelăm, deoarece prin înghețare va rămâne proaspătă. Poți  opta pentru decongelare în cuptorul cu microunde, în cuptorul tradițional, precum și în mod natural, la temperatura camerei.

Cum să congelezi ușor pâinea?

Pentru a evita orice risc de risipă sau atunci când cumperi în cantități mari, merită să îngheți pâinea. Optând pentru congelare, o să poți consuma o pâine proaspătă și crocantă ca atunci când o cumperi , dar trebuie să respecți câteva reguli de conservare. Lasă pâinea să se răcească dacă este încă caldă. Acest lucru o să ajute coaja pâinii să nu se sfărâme atunci când este dezghețată. Pui pâinea într-o pungă și o introduci în congelator. Cel mai bine este să o feliezi și să dezgheți numai atât cât ai nevoie.

Dezghețarea pâinii în cuptorul cu microunde

Cel mai rapid mod de a dezgheța pâinea este să o pui la cuptorul cu microunde. Dezgheți numai cât ai nevoie, deoarece nu este indicat să o congelezi din nou, deoarece se va usca foarte tare. Așezi pâinea în cuptorul cu microunde și încălzești la putere maximă timp de 10 secunde. Verifici feliile de pâine și dacă mai este necesar mai lași 5-10 secunde. Cuptorul cu microunde transformă umiditatea pâinii în abur, care o usucă puternic. Prin urmare, este recomandabil să mâncați pâinea imediat, astfel încât să fie proaspătă și gustoasă.

Dezghețarea pâinii în cuptorul de aragaz

Dacă nu ai un cuptor cu microunde, poți opta, de asemenea, pentru decongelarea în cuptor. Această metodă îmbunătățește, de asemenea, crusta de pâine congelată, astfel încât o să fie crocantă. Începe prin preîncălzirea cuptorului la 200°C. Pune pe grătarul aragazului o hârtie de copt, așază feliile și lasă 5 minute, după care oprești cuptorul și le mai lași 5 minute. Pentru a dezgheța o pâine întreagă, deoarece este mai compactă, va trebui să monitorizați cu atenție coacerea, astfel încât să fie dezghețată bine și fără să se usuce.

Dezghețarea pâinii în mod natural

Ultima metodă este dezghețarea pâinii în mod natural. Pentru aceasta va trebui să scoți pâinea din congelator cu cel puțin 30 de minute înainte de a o mânca. O scoți din pungă și o așezi pe un grătar. În funcție de dimensiunea pâinii, timpul de decongelare poate fi mai mare. După ce pâinea este decongelată o poți introduce în cuptorul încins la 180°C timp de 2 minute pentru a deveni mai crocantă.

ATENȚIE! Nu lăsa pâinea să se dezghețe în frigider, deoarece devine foarte umedă și va fi necomestibilă.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.