Home / Copil / Magia deghizărilor

Magia deghizărilor

Stăm în casă și una din multele activități pe care le putem face cu cei mici este DEGHIZAREA! Costumele permit copilului să creeze un personaj și un univers fantastic și sunt excelente pentru stimularea creativității.  

A te deghiza înseamnă a deveni un personaj care trăiește într-un univers paralel. Deghizarea este o ușă care dă spre o lume la care părinții nu au întotdeauna acces.  Este amuzant, este frumos și minunat.

Adevărata plăcere de a te deghiza este aceea de a fi altcineva pentru câteva minute.  Chiar dacă cei mici se joacă singuri, ei sunt capabili să inventeze tot felul de povești atunci când se deghizează, în special între 5 și 8 ani.

Joburi, personaje, roluri…

Mai multe tipuri de costume îi pot interesa pe copii. Celor mici le place adesea să se îmbrace ca mama și tata. O cămașă supradimensionată, pantofii trași pe parchet, ochelarii de soare ai mamei sunt tot ce trebuie pentru ca un copil foarte mic să călătorească în timp și să devină adult.

Când cresc, meseriile îi interesează cel mai mult: bucătar, polițist, doctor, învățător, pompier… Copiii se deghizează și se transformă salvând părinții, frații mai mici și păpușile de un pericol iminent atunci când devin pompieri. Ei îi hrănesc pe toți devenind bucătari și organizează un salon atunci când devin doctori etc.

Învață să se îmbrace

Pe lângă plăcerea evidentă a jocului de roluri, copiii învață mai multe lucruri prin deghizare. Învață cum să fie empatic, printre altele, dar și o serie întreagă de concepte legate direct de personajele pe care le-au ales. În plus, pentru cei mici este o modalitate excelentă de a învăța să se îmbrace fără să se grăbească. Atunci când copiii își schimbă hainele este de obicei înainte de a merge la școală, la somn, la baie… De fiecare dată, ei trebuie să acționeze rapid. Când se joacă și se deghizează, au timp să învețe cum să se încheie/descheie la nasturi, la fermoar, la șireturi, fără ca cineva să-i împingă de la spate.

Lasă-i pe cei mici să aleagă personajele jocului! Sunt foarte creativi și cu siguranță o să te întorci împreună cu ei în copilărie!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.