Home / Copil / Batoane de ovăz cu fructe uscate

Batoane de ovăz cu fructe uscate

Ingrediente

200 g fulgi de ovăz

100 g zahăr brun

100 g unt

75 g fructe uscate (caise, smochine, stafide, curmale…)

75 g amestec de semințe

2 linguri miere

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160°C.

Într-o cratiță, pui untul, zahărul și mierea și o așezi pe foc mic. Lași până se dizolvă complet zahărul, amestecând continuu.

Într-un bol de salată, pui fulgii de ovăz, semințele, fructele uscate tăiate cubulețe și torni peste ele amestecul cu unt. Amesteci bine și întinzi compoziția într-un vas mai mic termorezistent în care pui hârtie de copt. Netezești bine și introduci vasul în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Lași să se răcorească, tai batoanele și le lași să se răcorească la temperatura camerei. Le poți păstra într-un recipient care se închide etanș pentru multă vreme.

Poți adăuga și alune măcinate sau migdale măcinate în ele în loc de semințe.  

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.