Ce mănâncă gravidele de Sărbători - Pagina 4 din 4 - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Ce mănâncă gravidele de Sărbători

Ce mănâncă gravidele de Sărbători

masa gravidei

Ce bei de Sărbători

Alcoolul are consecinţe nefaste asupra fătului: greutate redusă la naştere, creştere insuficientă în greutate. După naştere, copilul unei mame care a băut alcool în timpul sarcinii este hiperactiv, are dificultăţi de concentrare şi de atenţie, capacitate redusă de socializare. În cazul în care alăptezi şi nu încetezi consumul de alcool, mici cantităţi de alcool ajung în lapte şi de aici la bebeluş. Studiile de specialitate demonstrează că bebeluşii alăptaţi de mămici care beau alcool sunt mai înceţi în dezvoltarea psihomotorie. Până una alta, la masa de Crăciun încearcă să te limitezi la băuturile non-alcoolice.

Cu sau fără cafea?

Studiile atestă faptul că femeile însărcinate trebuie să evite produsele care conţin cofeină, dar adesea este suficientă doar reducerea consumului de cafeină. Cafeaua nu are efect nociv, în cazul în care reduci consumul la o ceşcuţă pe zi. Dacă nu poţi renunţa la cafea, vezi variantele fără cofeină.

 

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.