Ce mănâncă gravidele de Sărbători - Pagina 3 din 4 - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Sarcina luna de luna / Alimentatie / Ce mănâncă gravidele de Sărbători

Ce mănâncă gravidele de Sărbători

peste

Pericole alimentare în perioada Sărbătorilor

O infecţie digestivă în perioada Sărbătorilor nu este deloc imposibilă, aşa că fii atentă la ce mănânci! Unele alimente procurate din surse nesigure pot fi adevărate capcane.

1. Listeria este o bacterie care poate fi în produse din lapte nepasteurizat, ficat şi carne crudă sau insuficient procesată. Evită astfel de alimente, deoarece infecţia cu listeria în perioada sarcinii poate produce un avort spontan sau chiar moartea copilului la naştere.

2.Toxoplasmoza este o afecţiune provocată de un parazit provenit din excrementele de pisică şi de câine sau în carnea crudă.

3. Salmonella este o bacterie periculoasă. Boala pe care o provoacă debutează cu febră, dureri abdominale şi diaree acută. Germenele care produce boala se găseşte în special în gălbenuşul de ou sau în carnea de pui şi se distruge prin fierbere. Evită pe cât posibil shaorma sau preparate din ou crud.

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.