Home / Copil / Cartofi cu morcovi la cuptor

Cartofi cu morcovi la cuptor

Ingrediente
700 g cartofi; 350 g morcovi; 2 linguri unt; 250 ml smântână; 200 ml lapte;
150 g cașcaval ras; sare; piper; 1 crenguță de busuioc proaspăt

Mod de preparare
Cureți morcovii și cartofii de coajă, îi speli foarte bine și îi tai felii potrivit de groase. Ungi un vas termorezistent cu unt și așezi în el feliile de cartofi și morcovi, alternându-le sau ca în imagine.
Amesteci smântâna cu laptele și cașcavalul ras, condimentezi cu sare și piper, după gust, și torni totul peste legumele din vas. Toci 5-6 frunze de busuioc și le presari deasupra.

Introduci vasul în cuptorul încălzit la 180°C circa 50 de minute. Servești cartofii calzi, cu frunze de busuioc deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.