Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Aperitive / Burgeri de vită cu cartofi

Burgeri de vită cu cartofi

Ingrediente

800 g carne de vită tocată; 30 ml apă minerală; 1 ceapă medie; sare; piper; 1 linguriță boia dulce de ardei; 4 cartofi potriviți ca mărime; ulei de măsline

Mod de preparare

Speli cartofii foarte bine cu un burete, îi usuci cu prosoape și îi crestezi în felii cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Ai grijă să nu treci de jumătatea cartofului. Îi stropești cu ulei și îi presari cu sare. Îi așezi într-un vas termorezistent uns și el cu puțin ulei, îi acoperi cu folie de aluminiu și îi introduci în cuptorul încins pentru 40 de minute. Iei folia și îi mai lași până se rumenesc frumos.

Pui carnea tocată într-un bol, adaugi ceapa tocată mărunt sau dată pe răzătoarea mare, boiaua, apa minerală, sare și piper și amesteci cu mâna până se omogenizează bine compoziția.

Iei cu mâna udă din carne și formezi burgeri de dimensiunea pe care o dorești. Îi ungi cu ulei și îi frigi, pe ambele părți, pe grill-ul încins. Servești burgerii cu cartofii copți și salată.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.