Home / Copil / Cartofi la cuptor cu broccoli și brânză

Cartofi la cuptor cu broccoli și brânză

Ingrediente

4 cartofi potriviți

sare

200 g broccoli

100 g brânză de vaci

1 lingură muștar

1 ou

piper măcinat

50 g brânză de oaie Pecorino

PENTRU SERVIT

150 ml iaurt

½ cățel usturoi

4 frunze mentă

Mod de preparare

Speli cartofii și îi pui la fiert în apă cu sare. Îi lași până se înmoaie pe jumătate. Îi scoți din apă, îi lași să se răcorească, după care îi tai în două pe lungime. Scobești jumătățile de cartofi, iar miezul îl pui într-un castron.

Fierbi buchețelele de broccoli în apă cu sare cât să se înmoaie. Le scoți și le pui peste miezul scos de la cartofi. Adaugi brânza de vaci, muștarul, oul, sare și piper. Pasezi cu furculița totul și amesteci foarte bine.

Umpli jumătățile de cartofi cu amestecul obținut, presari deasupra brânză de oaie rasă și îi așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Îi introduci în cuptorul încălzit la 180ºC pentru 15-20 de minute.

Servești cartofii calzi, cu iaurtul amestecat cu usturoiul pisat, cu frunzele de mentă tocate mărunt, sare și piper.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.