Ingrediente
500 g cartofi
4 linguri făină
200 g brânză telemea
2 ouă
1 ceapă
2 căței usturoi
ulei
sare
piper
Mod de preparare
Speli cartofii și îi fierbi în apă cu sare până când intră furculița în ei. Îi scoți și îi lași să se răcească. Îi cureți de coajă, îi dai pe răzătoarea mare și îi pui într-un castron mai mare. Adaugi telemeaua rasă, ouăle, făina, ceapa dată pe răzătoarea mare și storsă foarte bine, usturoiul pisat. Amesteci și dacă mai este nevoie mai pui puțină sare.
Iei cu mâna pudrată cu făină din compoziție și modelezi chiftelele. Le prăjești în ulei încins, la foc mic. Le scoți pe prosoape absorbante. Dacă alegi varianta la cuptor, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Le introduci în cuptorul încins până se rumenesc frumos deasupra, circa 30-40 de minute.