Home / Copil / Chiftele de cartofi cu brânză

Chiftele de cartofi cu brânză

Ingrediente

500 g cartofi

4 linguri făină

200 g brânză telemea

2 ouă

1 ceapă

2 căței usturoi

ulei

sare

piper

Mod de preparare
Speli cartofii și îi fierbi în apă cu sare până când intră furculița în ei. Îi scoți și îi lași să se răcească. Îi cureți de coajă, îi dai pe răzătoarea mare și îi pui într-un castron mai mare. Adaugi telemeaua rasă, ouăle, făina, ceapa dată pe răzătoarea mare și storsă foarte bine, usturoiul pisat. Amesteci și dacă mai este nevoie mai pui puțină sare.

Iei cu mâna pudrată cu făină din compoziție și modelezi chiftelele. Le prăjești în ulei încins, la foc mic. Le scoți pe prosoape absorbante. Dacă alegi varianta la cuptor, le așezi pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Le introduci în cuptorul încins până se rumenesc frumos deasupra, circa 30-40 de minute.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.