Home / Copil / Desert rapid de ciocolată

Desert rapid de ciocolată

Ingrediente

200 g ciocolată neagră 70%

110 ml apă clocotită

15 ml extract de vanilie

125 ml frișcă 35%

frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Topești ciocolata în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Când ciocolata este topită, adaugi extractul de vanilie și apa clocotită  încet și treptat pentru a evita tăierea ciocolatei. La fel procedezi și cu frișca lichidă, amestecând bine.  

Torni crema de ciocolată în 2 cupe și le lași la rece 45 de minute înainte să o servești. Nu trebuie să fie la frigider, ci doar într-un loc mai rece din bucătărie

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.