Home / Copil / Chec cu banane și iaurt

Chec cu banane și iaurt

Ingrediente

125 g unt nesărat

250 g zahăr pudră

2 ouă

1 lingură extract de vanilie

2 banane coapte

60 ml iaurt grecesc

250 g făină

1 cană miez de nucă tocată

100 g făină integrală

2 linguri cacao

1 pliculeț praf de copt

1 vârf de cuțit cu sare

125 g ciocolată

1 banană pentru decor

Mod de preparare

Pui într-un bol mare untul moale cu zahărul și mixezi până devine o cremă. Adaugi ouăle unul câte unul, mixând energic, apoi extractul de vanilie, iaurtul și bananele pasate.

În alt bol amesteci ambele tipuri de făină, sarea, cacaua și praful de copt. Adaugi treptat ingredientele uscate la ingredientele umede și amesteci la viteză mică. Pui în aluat ciocolata ruptă bucățele, nuca tocată și amesteci bine.

Torni aluatul într-o formă de cozonac cu hârtie de copt, pui deasupra, pe lung, banana tăiată în două, și o introduci în cuptorul încins la 180ºC pentru 45-50 de minute. Faci testul scobitorii și, dacă iese curată, este gata. Îl lași să se răcească și îl servești.

…Știai că grăsimile nucilor sunt în principal polinesaturate, deci grăsimi bune pentru sănătatea cardiovasculară? Încorporează-le de fiecare dată când ai ocazia în rețetele tale preferate!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.