Home / Sarcina luna de luna / Află totul despre terapia cu apă ionizată

Află totul despre terapia cu apă ionizată

shutterstock_160473368

Apa Kangen este o apă terapeutică produsă de un echipament revoluţionar, de concepţie japoneză (kangen este termen japonez, insemnind intoarcerea la origini!). Echipamentul fabricat de compania japoneză ENAGIC se leagă la robinetul de la chiuvetă şi, în timp real, ionizează apa, prin electroliză, la putere foarte mare (230W), folosind 7 electrozi de titan medical, îmbracaţi în platină.

Proprietăţile apei Kangen

  • Este antioxidantă (previne înbătrânirea ţesuturilor).
  • Este alcalină (elimină toxicitatea şi aciditatea din organism).
  • Are o structură fină (max. 6 molecule, când o bem ne hidrateaza până la nivelul celulei). În mod normal, apa are structura moleculară formată din min. 15-20 molecule sau chiar până la 100 molecule, funcţie de calitatea şi puritatea ei la origine.
  • Este foarte bogată în oxigen activ. Ionul negativ (OH) anihilează radicalii liberi din organism (produşi de aciditate) şi, datorită prezenţei oxigenului activ, creierul se oxigenează în maxim 10 secunde (cu oxigen de cea mai bună calitate). Acelaşi oxigen este preluat de sistemul sangvin (cel mai important sistem al organismului) şi este dus la vasele de sânge, pe care le curăţă. Totodată, curăţă inima şi toate filtrele organismului (plămâni, ficat, fiere, rinichi).

Folosirea apei Kangen

Ca apă de băut, față de apa de la robinet, apa kangen nu are miros neplăcut, nu conține clor sau alte susbstanțe dăunătoare, are un gust plăcut, tonic și revigorant. Ea echilibrează pH-ului alimentelor – când consumați alimente cu potențial puternic acid (ouă, orez alb, făină, carne) este bine să includeți și legume care să echilibreze pH-ul din organism; acest lucru poate fi făcut și prin consumul de apă kangen, care este o apă alcalină și antioxidantă, capabilă să neutralizeze toxinele și radicalii liberi apăruți în urma ingerării de alimente acide

  • Prepararea supelor – la fel ca și ceaiurile, supele devin mai aromate și mai consistente. Prepararea băuturilor alcoolice – diluate cu apă alcalină, băuturile alcoolice devin mai puțin acide, mai aromate și înlătură senzația de rău de a doua zi. Prepararea ceaiului – când sunt preparate cu apă alcalină ceaiurile au un gust mai plăcut, o aromă mai puternică și o culoare mai naturală; cu apă kangen veți obține de 5-10 ori mai mult ceai decât în mod obișnuit, pentru că aceasta are o structură moleculară fină care absoarbe și dizolvă mai ușor esențele.
  • Spălarea legumelor verzi – spanacul, broccoli, fasolea și alte legume își păstrează culoarea naturală și prospețimea câns sunt clătite cu apă alcalină. Spălarea cărnii – carnea de oaie, organele interne sau alte cărnuri cu un miros specific se pot înmuia în apă alcalină pentru 20-30 de minute, care va absorbi sângele și mirosurile puternice.
  • Fierberea alimentelor – apa kangen ajută la fierberea mai rapidă a alimentelor și absoarbe mai repede nutrienții acestora.
  • Udarea plantelor și florilor – plantele devin mai proaspete, mai viguroase și trăiesc mai mult dacă sunt udate cu apă de pH 9.
  • Germinarea semințelor – acestea încolțesc mai repede și se dezvoltă mai sănătos.

 

About Isabela Mihalcea

Este redactor de sănătate al revistei Pap tot. Știe tot ce este nou în domeniul sănătății și dorește să transmită cât mai mult din aceste noutăți cititoarelor. Este mămica unui năzdrăvan de șase ani și foarte implicată în educația lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.