Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Trucuri pentru… un aluat franțuzesc reușit

Trucuri pentru… un aluat franțuzesc reușit

Fin şi crocant, aluatul franţuzesc este mai greu de realizat în casă, dar rezultatul merită orice efort. Există două tipuri de foitaj: nedospit, pe care-l folosim la tarte, plăcinte, sărăţele, și cel dospit, pe care-l folosim la faimoasele croissante, pain au chocolat, melci cu stafide, pateuri pufoase sau cremşnit. Ai nevoie de puține ingrediente: făină, drojdie, puțin zahăr, un praf de sare, lapte și unt, dar pentru reușita lui trebuie să ții cont de câteva sfaturi.

  • Foloseşte o făină care să nu fie umedă, unt care să nu conțină apă, iar în bucătărie să nu fie foarte cald, pentru a evita topirea untului.
  • Când întinzi aluatul, pe planșetă nu trebuie să presari prea multă făină, deoarece aceasta absoarbe umiditatea și grăsimea din aluat, ceea ce influențează negativ calitatea aluatului.
  • Consistența untului amestecat cu făină trebuie să fie aceeași cu consistența aluatului de bază.
  • Înainte de a pune produsele în tava de copt, e bine să stropești tava cu puțină apă rece. Acest lucru grăbește procesul de coacere, contribuie la dezlipirea de pe tavă și la creșterea aluatului.
  • Încălzeşte cuptorul la cea mai ridicată temperatură de coacere. Dacă aluatul este copt la o temperatură mai mică, grăsimea se va topi, iar produsul nu crește și nu se afânează suficient.
  • Pentru ca aluatul să se desfacă în cât mai multe foi la coacere, trebuie să-l tai în mod obligatoriu cu un cuțit înfierbântat la flacăra aragazului.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.