Home / Viata de familie / Trucuri pentru... / Cum obții o supă-cremă delicioasă

Cum obții o supă-cremă delicioasă

Supa-cremă poate fi preparată din mai multe legume (aproape toate) sau din una singură. Aceasta presupune pasarea legumelor fierte, iar multe dintre noi au impresia că pentru supa-cremă fierbi câteva legume, le pasezi și, gata, supa este gata. În mare parte așa este, dar pentru a avea un preparat delicios, cremos și catifelat, trebuie să ții seama de anumite reguli:

  • Indiferent de ce legume alegi pentru supă, nu trebuie să renunți la ceapă și usturoi. Chiar dacă la sfârșit nu le pasezi, la fierbere acestea își lasă aroma.
  • Legumele pasate au textura unui piure mai gros și trebuie diluat cu lichid. Întotdeauna trebuie să folosești supa în care au fiert legumele și nu apă.
  • Pentru un gust mai bun și aromat, pe lângă condimentele pe care le folosești, la final adaugi 1-2 cubulețe de unt. Când o servești, pui puțină smântână în farfurie, aceasta echilibrând gustul supei. O poți adăuga și în toată supa, dar dacă ai pregătit o cantitate mai mare, riști să se acrească mai repede.
  • La fel ca și smântâna, planta aromată care dă noblețe supei este pătrunjelul verde. Acesta îl adaugi tocat mărunt și numai în momentul în care servești supa.
  • La supa-cremă de legume, pentru un plus de gust, adaugi în momentul în care o servești și câteva cubulețe de carne fiartă sau crutoane mici de pâine.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.