Supa-cremă poate fi preparată din mai multe legume (aproape toate) sau din una singură. Aceasta presupune pasarea legumelor fierte, iar multe dintre noi au impresia că pentru supa-cremă fierbi câteva legume, le pasezi și, gata, supa este gata. În mare parte așa este, dar pentru a avea un preparat delicios, cremos și catifelat, trebuie să ții seama de anumite reguli:
- Indiferent de ce legume alegi pentru supă, nu trebuie să renunți la ceapă și usturoi. Chiar dacă la sfârșit nu le pasezi, la fierbere acestea își lasă aroma.
- Legumele pasate au textura unui piure mai gros și trebuie diluat cu lichid. Întotdeauna trebuie să folosești supa în care au fiert legumele și nu apă.
- Pentru un gust mai bun și aromat, pe lângă condimentele pe care le folosești, la final adaugi 1-2 cubulețe de unt. Când o servești, pui puțină smântână în farfurie, aceasta echilibrând gustul supei. O poți adăuga și în toată supa, dar dacă ai pregătit o cantitate mai mare, riști să se acrească mai repede.
- La fel ca și smântâna, planta aromată care dă noblețe supei este pătrunjelul verde. Acesta îl adaugi tocat mărunt și numai în momentul în care servești supa.
- La supa-cremă de legume, pentru un plus de gust, adaugi în momentul în care o servești și câteva cubulețe de carne fiartă sau crutoane mici de pâine.