Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Aromatele frunze de dafin

Aromatele frunze de dafin

Cred că mai toate persoanele care gătesc au folosit cel puțin o dată frunzele de dafin. Dar ce știm despre aceste frunze aromate? Dafinul este un arbore veșnic verde, care înflorește în luna mai, făcând flori albe, sub formă de ciorchine. Frunzele se recoltează în orice perioadă a anului, acestea fiind ovale, ascuțite și netede. Când sunt proaspete au o culoare verde închis și sunt strălucitoare, iar când se usucă capătă o culoare verde-măslinie și devin mate.

  • Frunzele de dafin sunt folosite foarte des în bucătăria europeană. La supe, tocănițe din carne, sosuri, marinate, mâncăruri de legume, orez, pește și murături.
  • Spre deosebire de majoritatea frunzelor aromatice, frunzele de dafin pot fi gătite timp îndelungat fără să-și piardă aroma.
  • Frunzele proaspete de dafin sunt foarte puternic aromate, dar destul de amare. Printr-un proces potrivit de uscare, amăreala este semnificativ redusă şi aroma chiar se poate îmbunătăţi.
  • După culegerea manuală, frunzele sunt rapid uscate fără expunere directă la razele soarelui, în locuri bine aerisite.
  • Dacă sunt păstrate mai mult de un an, frunzele de dafin își pierd aroma, capătă o nuanță maronie și devin mai amare.
  • Poți păstra frunzele de dafin într-un borcănel de sticlă sau într-un vas de porțelan, închis ermetic, în dulap.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.