Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Supă cu găluște de griș

Supă cu găluște de griș

de la 10 luni

Ingrediente

50 g piept de pui

½  morcov potrivit

½  cartof mic

50 g țelină

50 g păstârnac

2 fire pătrunjel verde

PENTRU GĂLUȘTE:

1 gălbenuș

2 picături ulei de măsline

2 lingurițe griș

Mod de preparare

Speli pieptul de pui și-l pui la fiert într-un litru de apă. Îl spumezi și-l lași să fiarbă până este bine pătruns, după care îl scoți. În supa de pui adaugi legumele curățate, spălate și tăiate bucăți. Le lași să fiarbă până se înmoaie, după care le strecori. Pui supa strecurată din nou în oală.

Bați gălbenușul cu uleiul de măsline și o linguriță de apă, adaugi grișul în ploaie, amestecând continuu. Dacă compoziția este prea tare, mai adaugi puțină apă. Dacă compoziția este prea moale, mai pui foarte puțin griș. Compoziția trebuie să fie de consistența unei smântâni mai groase.

Dai focul mic și cu o linguriță umezită formezi 4-6 găluște, pe care le pui în supă. Lași să dea în câteva clocote, adaugi puțină apă rece, pentru a stopa fierberea. Așa găluștele vor ieși mai pufoase. Le lași să fiarbă circa 15 minute. În momentul servirii, presari deasupra puțin pătrunjel verde tocat. Din legume și carne poți face un piure.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.