Home / Viata de familie / Retete pentru toata familia / Fel principal / Supă-cremă de roșii cu paprika afumată

Supă-cremă de roșii cu paprika afumată

Rețetă de Adriana Iordan 

Ingrediente

2 conserve de roșii decojite

80 g quinoa fiartă  și răcită

1/2 lingură paprika afumată

2 linguri bulion

2 căței de usturoi

sare

pătrunjel și quinoa pentru decor

piper colorat (opțional)

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare

Într-o crăticioară, încingi uleiul de măsline, pui roșiile și cățeii de usturoi și lași 2 minute.

Când roșiile încep să fiarbă, iei crăticioara de pe foc, o lași puțin să se răcorească, după care pui quinoa (oprești puțină pentru decor), bulionul, boiaua afumată și sare, după gust.

Torni compoziția în blender și mixezi până obții o supă cremoasă (circa 5 minute). O servești cu smântână de caju și decorată cu quinoa și verdeață. Poți folosi crutoane sau să o consumi ca atare.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.