Conopida la cuptor pregătită sub această formă este o garnitură perfectă pentru o friptură! Este gata de pus la cuptor în mai puțin de 10 minute, deci nu-ți ia mult timp să o pregătești.
Ingrediente
1 conopidă medie, de circa 1 kg
ulei de măsline extravirgin
4 lingurițe mix de ierburi aromate
1 căpățână medie de usturoi
sare de mare
piper negru măcinat grosier
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180°C. Cureți conopida de frunze, o speli și o tai în două. Așezi bucățile pe o tavă, le stropești cu ulei de măsline din belșug, le presari cu ierburi aromate, sare și piper, și le freci bine cu mâinile pentru a acoperi toată suprafața.
Așezi jumătățile de conopidă pe o tavă cu hârtie de copt, pui pe lângă ele cățeii de usturoi necurățați și ușor zdrobiți și le introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute, după care le întorci și le mai lași 25 de minute.
Servești conopida ca și garnitură, caldă sau la temperatura camerei. Poți toca mărunt conopida și să o adaugi într-o salată sau o poți servi simplă, cu sos de iaurt și usturoi.
Dacă ți-a plăcut această rețetă de conopida la cuptor, îți recomand sa pregătești și Farfalle cu conopida la cuptor.