Budinca de conopida este o mâncare ușor de preparat, dar foarte sățioasă și gustoasă. Această combinație o să vă placă cu siguranță și o să repetați rețeta de multe ori.
Ingrediente
1 conopidă medie
1 ceapă roșie mai mare
5 linguri ulei de măsline
½ linguriță rozmarin proaspăt tocat mărunt
6 ouă
6 frunze de busuioc proaspăt
1 cană făină
2 lingurițe praf de copt
1 1/2 cană de brânză Pecorino Romano
3 linguri unt topit pentru uns vasul
1 lingură semințe de susan alb
1 lingură semințe de susan negru
sare și piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 200°C. Desfaci conopida buchețele, le speli și le pui la fiert în apă cu sare pentru 15 minute, după care le scurgi și le lași să se răcească.
Toci ceapa julien și o călești în uleiul de măsline până se înmoaie. O răstorni într-un castron mare și o lași să se răcească.
Adaugi peste ceapă ouăle bătute, busuiocul tocat și amesteci. Cerni făina cu praful de copt, pui Pecorino, sare, piper și omogenizezi bine. La final adaugi conopida și amesteci foarte bine.
Tapetezi o formă de tort de 24 cm cu hârtie de copt, ungi lateralele cu unt și le presari cu semințele de susan.
Torni amestecul de conopidă și netezești.
Introduci forma în cuptorul încins pentru 45 de minute, până se rumenește bine.
Scoți din cuptor, lași budinca să se răcorească 15 minute și o servești.
Pe lângă această budinca de conopida mai poți găti și alte rețete cu această legumă, una care nouă ne place tare fiind Chiftele din conopida.