Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Chiftele din conopidă

Chiftele din conopidă

chiftele din conopida

Chiftele din conopida la cuptor, o rețetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Brânza și usturoiul atenuează gustul conopidei și cu siguranță va fi și pe placul copiilor.

Ingrediente

500 g buchețele de conopidă

2 căței usturoi

2 ouă

250 g brânză de vaci

4 linguri fulgi de ovăz

ulei de măsline

sare

pesmet

Mod de preparare

Speli buchețelele de conopidă și le fierbi în apă clocotită până se înmoaie, după care le scurgi, le pui într-un castron și le pasezi foarte bine. Lași să se răcească.

Adaugi peste conopidă usturoiul pisat, ouăle bătute, brânza de vaci scursă bine, fulgii de ovăz, sare, după gust, și amesteci foarte bine. Dacă compoziția este prea moale, adaugi o lingură de făină.

Iei cu mâna udă din compoziție, formezi chiftele rotunde și le tăvălești prin pesmet. Le așezi pe tava de aragaz pe care ai pus hârtie de copt și ai uns-o cu puțin ulei. Le introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute, le scoți, le întorci și le mai lași 20 de minute.

Servești chiftelele simple sau alături de un sos de iaurt.

Dacă ți-au plăcut aceste chiftele din conopidă, poate pregătești și Budinca de conopida.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.