Home / Bebelus / Retete / 7-12 luni / Chiftele din conopidă

Chiftele din conopidă

de la 10 luni

Ingrediente

500 g buchețele de conopidă

4 căței usturoi

2 ouă

250 g brânză de vaci

4 linguri fulgi de ovăz

ulei de măsline

pesmet

Mod de preparare

Speli buchețelele de conopidă și le fierbi în apă clocotită până se înmoaie, după care le scurgi, le pui într-un castron și le pasezi foarte bine. Lași să se răcească.

Adaugi peste conopidă usturoiul pisat, ouăle bătute, brânza de vaci scursă bine, fulgii de ovăz și amesteci foarte bine. Dacă compoziția este prea moale, adaugi o lingură de făină.

Iei cu mâna udă din compoziție, formezi chiftele rotunde și le tăvălești prin pesmet. Le așezi pe tava de aragaz pe care ai pus hârtie de copt și ai uns-o cu puțin ulei. Le introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute, le scoți, le întorci și le mai lași 20 de minute.

Servești chiftelele simple sau alături de un sos de iaurt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.