
de la 10 luni
Ingrediente
500 g buchețele de conopidă
4 căței usturoi
2 ouă
250 g brânză de vaci
4 linguri fulgi de ovăz
ulei de măsline
pesmet
Mod de preparare
Speli buchețelele de conopidă și le fierbi în apă clocotită până se înmoaie, după care le scurgi, le pui într-un castron și le pasezi foarte bine. Lași să se răcească.
Adaugi peste conopidă usturoiul pisat, ouăle bătute, brânza de vaci scursă bine, fulgii de ovăz și amesteci foarte bine. Dacă compoziția este prea moale, adaugi o lingură de făină.
Iei cu mâna udă din compoziție, formezi chiftele rotunde și le tăvălești prin pesmet. Le așezi pe tava de aragaz pe care ai pus hârtie de copt și ai uns-o cu puțin ulei. Le introduci în cuptorul încins pentru 20 de minute, le scoți, le întorci și le mai lași 20 de minute.
Servești chiftelele simple sau alături de un sos de iaurt.