de la 2 ani
Ingrediente
350 ml lapte;
350 g banane;
50 ml sirop de arțar;
5 ouă;
70 g unt
20 g amidon;
1 păstaie de vanilie;
50 g făină;
6 lingurițe nucă de cocos
Mod de preparare
Torni laptele într-o cratiță, adaugi siropul de arțar și păstaia de vanilie tăiată pe jumătate, pe lungime. Așezi cratița pe foc și aduci laptele la punctul de fierbere. Scoți păstaia și lași să dea în fiert.
Topești 50 g de unt într-o crăticioară și când începe să facă spumă dai crăticioara deoparte, adaugi făina și amidonul și amesteci bine cu o lingură de lemn. Pui cratița din nou pe foc și adaugi laptele fiert, amestecând continuu. Lași pe foc 2 minute, amestecând continuu, după care dai să se răcească.
Între timp, faci un piure din banane și-l adaugi peste compoziția rece de lapte împreună cu gălbenușurile și omogenizezi. La final încorporezi albușurile bătute spumă tare.
Ungi cu unt 6 boluri de sufleu. Împarți compoziția în ele și le introduci în cuptorul încins la 200º C pentru 20 de minute, fără să deschizi ușa cuptorului. Scoți sufleurile din cuptor, le presari pe fiecare cu câte o lingură de nucă de cocos și le servești.
Sfaturi pentru mami
Această rețetă o poți pregăti și cu alte fructe. În funcție de textura lor, le fierbi și le prepari piure.
Foto: Photoland/Photocuisine