Home / Bebelus / Alaptare / Sterilizarea biberonului este necesară?

Sterilizarea biberonului este necesară?

SK0895-0011968
Iată o întrebare pe care şi-o pun o mulţime de mame, după ce copilul trece de 6-7 luni. Uneori sunt presate de familie să prelungească perioada de sterilizare a biberonului până după un an, alteori renunţă din diverse motive, fără să ştie dacă au făcut bine sau nu. Prin urmare, cum este mai bine?
Specialiştii spun că sterilizarea nu este obligatorie acasă, atât timp cât biberonul este foarte bine curăţat (odată golit, trebuie spălat cu apă călduţă şi detergent, cu ajutorul unei perii speciale, care se găseşte în magazinele de specialitate. Apoi, trebuie clătit bine cu apă rece, lăsat să se scurgă şi să se usuce, fără a utiliza cârpe sau alte mijloace). Şi totuşi, mamele fac o sterilizare riguroasă, mai ales cât copilul este foarte mic, de teama infecţiilor digestive. Nu este rău, dar această măsură întârzie adaptarea bebeluşului la mediul lui înconjurător.
Biberoanele pot fi spălate şi la maşina de spălat. Se demontează şi se pun la spălat toate componentele, inclusiv tetinele de silicon. În acest caz, trebuie folosit un program complet, cu temperatura apei de cel puţin 65 °C şi uscare. Tetinele de cauciuc nu pot fi puse în maşina de spălat vase, pentru că temperaturile ridicate le deteriorează. Ele pot fi curăţate doar manual, cu apă caldă şi detergent, frecându-le cu peria.

About Viorica Rusu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.