Home / Copil / Supă de țelină cu ciuperci și brânză

Supă de țelină cu ciuperci și brânză

Ingrediente

250 g țelină; 2 linguri ulei de măsline; 10 g unt; 500 ml supă de legume; ½ ceapă; 1 cățel usturoi; 50 g brânză cheddar; 150 g ciuperci; sare
Mod de preparare
Încingi uleiul de măsline într-o crăticioară, pui ceapa și usturoiul tocate mărunt și lași pe foc câteva minute, amestecând din când în când. Adaugi țelina tăiată cuburi și jumătate din ciuperci tăiate felii și mai lași 5 minute.

Torni supa de legume și lași să fiarbă, la foc mic, 20 de minute. Dai crăticioara deoparte și cu un blender vertical mixezi totul până obții o cremă. Pui din nou cratița pe foc, adaugi brânza cheddar, puțină sare și lași până se topește brânza și omogenizezi totul.
Topești untul într-o tigaie, pui ciupercile rămase tăiate cuburi și le lași pe foc până se înmoaie. Servești supa cu ciuperci călite deasupra.

Foto: Photoland/Profimedia

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.