Home / Copil / Spaghete cu vită și roșii

Spaghete cu vită și roșii

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

250 g spaghete; 200 g carne de vită (de preferat o carne fragedă, care se fierbe ușor); 400 g rosii (pentru un plus de savoare și culoare poți folosi și roșii galbene); 1 legătură pătrunjel; 3 căței usturoi; 4 linguri ulei de măsline; sare; 1 lingurță cimbru proaspăt (poți folosi și uscat)

Mod de preparare

Pui apă cu sare într-o oală. În momentul în care dă în clocot, adaugi pastele și le fierbi 10 minute, după care le scurgi. Oprești o cană de zeamă pentru că o să o folosești la sos.

Tai carnea cubulețe și o pui la sotat într-un wok în care ai încins uleiul. Adaugi usturoiul tocat mărunt și lași un minut. Condimentezi cu sare, pui cimbrul, roșiile tăiate cubulețe și o cană cu zeamă în care au fiert spaghetele. Lași la fiert până când sosul scade și carnea este fiartă. Dacă scade prea mult și carnea nu este fiartă, mai adaugi apă.

Pui pastele în sos, amesteci bine și oprești focul. La final, pui pătrunjelul verde tocat mărunt.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.