Home / Copil / Ciorbă de vită cu tăieței de casă

Ciorbă de vită cu tăieței de casă

Rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

PENTRU TĂIEȚEI:

1 ou; 100 g făină; 1 praf sare.

PENTRU CIORBĂ: 300 g carne de vită; 1 morcov; 1 dovlecel; 1 ardei gras; 1 ceapă mică; 1 țelină mică; 300 ml suc de roșii; 1 legătură leuștean; 5 linguri ulei de măsline; sare; 1 vârf de linguriță cimbru uscat

Mod de preparare

Tai carnea de vită cubulețe. Legumele le cureți și le dai pe răzătoarea mare (ceapa și ardeiul le toci mărunt). Încingi uleiul într-o tigaie, pui carnea și legumele și le lași până când legumele se înmoaie și carnea este puțin pătrunsă. Asezonezi cu sare și cimbru.

Pui într-o oală 2,5 litri de apă și când clocotește adaugi carnea și legumele. Lași să fiarbă, la foc mediu, până când carnea este bine pătrunsă. Dacă apa scade foarte mult, mai adaugi pe parcurs.

Între timp, pregătești tăiețeii. Pui făina pe blatul de lucru, faci o gaură în mijloc, un praf de sare, oul și amesteci cu o furculiță, după care frămânți un aluat ferm. Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire și o lași să se usuce puțin. Rulezi foaia și cu un cuțit bine ascuțit și lat tai tăiețeii cât de subțiri poți. Îi lași să se usuce 10 minute.

Când carnea e fiartă, adaugi sucul de roșii și tăiețeii, condimentezi cu sare dacă mai este nevoie  și lași să fiarbă 10 minute. Oprești focul și pui leușteanul tocat mărunt.

 

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.