Home / Copil / Souvlaki de curcan

Souvlaki de curcan

de Alexandra Baltateanu

Ingrediente

500 g piept de curcan

2 ardei grași

3 cepe roșii mari

2 fire usturoi verde

3-4 linguri ulei de măsline

½ lime

sare

piper

½ legătură pătrunjel verde

bețișoare pentru frigărui

PENTRU SERVIT

lipii

sos tzatziki cu avocado

roșii cherry

ceapă verde

Mod de preparare

Tai pieptul de pui cubulețe, la fel ardeiul și ceapa. Toci usturoiul mărunt împreună cu jumătate de legătură de pătrunjel. Pui totul în blender, adaugi uleiul de măsline, zeama de la lime, puțină sare și mixezi până obții o pastă.  Torni pasta peste cubulețele de carne și legume, amesteci bine, acoperi vasul cu folie de plastic și îl introduci în frigider pentru 30 de minute.

Înmoi pentru 5 minute bețele de frigărui în puțină apă (astfel bețele nu se vor arde). Formezi frigăruile, alternând carnea și legumele, având grijă să lași spatiu și sus, și jos, pentru a le putea manevra mai ușor când le frigi. Le așezi pe grătarul încins și dai focul la mediu spre mic. Le întorci des, până carnea este bine pătrunsă.

Pentru servit, desfaci ușor lipia, astfel încât să obții un buzunar. Umpli apoi cu un strat de sos tzatziki cu avocado, cu pătrunjel proaspăt, roșii cherry tăiate în jumătate, puțină ceapă verde și bucățile de carne și legume de pe o frigăruie.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.