Home / Copil / Paste de casă cu șofran și piept de curcan

Paste de casă cu șofran și piept de curcan

rețetă de Alexandra Băltățeanu

Ingrediente

110 g făină

1 ou

2-3 fire de șofran (înmuiat într-o lingură de apă caldă)

250 g piept de curcan

1 fir usturoi verde

2 linguri ulei de măsline

170 ml smântâna pentru gătit

sare

piper

câteva frunze de busuioc pentru servit (opțional)

50 g parmezan ras

Mod de preparare

Pentru paste, amesteci făina cu oul și apa cu șofran, împreună cu ½ lingură cu sare. Frămânți bine până când obții un aluat elastic, fin la atingere. Lași 10 minute să se odihnească. Întinzi aluatul într-o foaie subțire, o lași puțin să se usuce, după care o rulezi și o tai cât de gros sau subțire dorești. Poți folosi și mașina de făcut tăieței dacă ai.

Tai carnea cubulețe și o sotezi în uleiul de măsline, împreună cu usturoiul tocat mărunt, sare și piper. Adaugi 250 ml de apă și lași pe foc mic până când carnea este fiartă, iar lichidul s-a evaporat aproape total.

Fierbi pastele în apă clocotită cu sare 2-3 minute (pastele proaspete se fierb mult mai repede). Le scurgi și le adaugi peste carne, pui smântâna și o lingură din apa în care au fiert pastele. Condimentezi cu sare și piper și amesteci ușor, să nu se rupă pastele. Oprești focul, pui parmezanul și le servești calde, cu câteva frunze de busuioc.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.