Somon cu sparanghel - PapTot.ro - Sarcină, naştere, primul an de viaţă, îngrijirea şi educarea copiilor între 0-14 ani, viaţă de familie - Revista PapTot!

Home / Copil / Somon cu sparanghel

Somon cu sparanghel

Ingrediente

2 bucăți somon (circa 200 g fiecare)

1 legătură sparanghel verde

ulei de măsline

1 portocală

unt

piper

lămâie pentru servit

Mod de preparare

Topești o lingură de unt cu o linguriță de ulei de măsline într-o tigaie și pui bucățile de somon stropite cu zeamă de portocală. Le lași 7-8 minute, la foc mic, după care le întorci și mai lași alte 7-8 minute.

În acest timp, pui sparanghelul curățat în apă clocotită cu sare pentru 5 minute, după care îl scoți.

Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și pui sparanghelul. Lași 3 minute, după care îl întorci și mai lași alte 3 minute.

Condimentezi la final ambele preparate cu sare și piper. Le așezi pe două farfurii și le servești cu lămâie.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.