Home / Viata de familie / Ingredientul lunii / Scorțișoara, condimentul Crăciunului

Scorțișoara, condimentul Crăciunului

Ce ar fi, oare, Crăciunul fără scorțișoară? Aceasta este unul dintre condimentele banale folosite în bucătărie, dar are o serie de beneficii și asupra sănătății. Aceasta conține antioxidanți (substanțe care previn cancerul), iar uleiul extras din scortișoară are proprietăți antibacteriene și antifungice. Constituie, de asemenea, o sursă excelentă de minerale (fier, calciu, magneziu) și fibre.

– În bucătărie, poți folosi scorțișoara în prepararea deserturilor, precum plăcinta sau prăjiturile cu mere, a budincilor, gogoșilor  a checurilor. Și, bineînțele, la nelipsita turtă dulce așa de iubită de copilași. De asemenea,  adăugând-o în aluat sau presărând-o pe deasupra produsului, la final vei avea un gust deosebit, mai aromat.

– Dacă îți plac mâncărurile din Orientul Mijlociu, scorțișora nu poate lipsi din prepararea lor, mai ales la cele din carne de pui și miel.

– Poți adăuga acest condiment și în sosurile pentru marinat carnea, dar și să îl presari direct peste carnea de pasăre sau pește. O mai poți folosi și în dressingurile pentru salate.

– Scorțișoara trebuie păstrată într-un recipient din sticlă bine închis, într-un loc uscat și ferit de lumină. În aceste condiții, tuburile își păstrează foarte bine aroma pentru aproximativ un an, în timp ce pudra rezistă astfel șase luni.

Articol susținut de Asociația Educație pentru Suflet!

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.