Ingrediente
375 g migdale măcinate
300 g zahăr bio
4 ouă
1 lămâie bio potrivită
½ linguriță extract sau esență de migdale
zahăr brun pentru tăvălit fursecurile
Mod de preparare
Mai întâi, razi lămâia de coajă și o storci de zeamă.
Bați gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul și obții o cremă deschisă la culoare.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare și zeama de lămâie adăugată treptat, după care le încorporezi în crema de gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
Adaugi migdalele măcinate treptat, amestecând ușor cu o paletă sau lingură de lemn, și, la final, esența de migdale și coaja rasă de lămâie. Lași aluatul la frigider 45 de minute.
Formezi biluțe de aluat de mărimea unei nuci, le tăvălești prin zahăr brun și le așezi, la distanță unele de altele, pe o tavă cu hârtie de copt . Le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 20 de minute sau mai puțin, în funcție de culoarea dorită. Le lași să se răcească în tavă, după care le desprinzi de hârtie și le poți servi. Le poți păstra într-o cutie de metal sau borcan care se închid etanș.