Amaretti cu lămâie

Ingrediente

375 g migdale măcinate

300 g zahăr bio

4 ouă

1 lămâie bio potrivită

½ linguriță extract sau esență de migdale

zahăr brun pentru  tăvălit fursecurile

Mod de preparare

Mai întâi, razi lămâia de coajă și o storci de zeamă.

Bați gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul și obții o cremă deschisă la culoare.

Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare și zeama de lămâie adăugată treptat, după care le încorporezi în crema de gălbenușuri, amestecând ușor, de jos în sus.

Adaugi migdalele măcinate treptat, amestecând ușor cu o paletă sau lingură de lemn, și, la final, esența de migdale și coaja rasă de lămâie. Lași aluatul la frigider 45 de minute.

Formezi biluțe de aluat de mărimea unei nuci, le tăvălești prin zahăr brun și le așezi, la distanță unele de altele, pe o tavă cu hârtie de copt . Le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 20 de minute sau mai puțin, în funcție de culoarea dorită. Le lași să se răcească în tavă, după care le desprinzi de hârtie și le poți servi. Le poți păstra într-o cutie de metal sau borcan care se închid etanș.

About Mariana Robescu

Este food-editor la revista Pap tot. Este pasionată de gătit, inventează tot timpul noi mâncăruri și, cel mai important lucru, oferă din creațiile ei culinare tuturor celor din jur. Iubește ceea ce face și asta se vede în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.